O nama

 

Naš cilj

Iza nas je do sada uspešno organizovano 25 Festivala zdravlja u Beogradu i to u prostorima: Domu vojske, Domu omladine, opštini Stari grad, TC”Stadion”, palati “Zepter”, domu zdravlja “Stari grad”.

Cilj naše manifestacije je da građani dobiju puno korisnih informacija koje će im pomoći da unaprede zdravstveno stanje, odnosno edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja, a zna se da se time poboljšavaju i rezultati u raznim sferama života, u području privrede, kulture i društvenog života. Prevencija je najbolji lek!

Osim festivala smo održali na stotine besplatnih kontinuiranih medicinskih edukacija za zdravstvene radnike, karavana zdravlja, manifestacija posvećenih ženskom zdravlju, zdravlju mališana, online edukacija i predavanja vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti.

Koncept festivala obuhvata više stvari:

 

  • izlagački deo gde se nalaze štandovi izlagača,
  • predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, rekreacije, sporta, zdravstvene i kozmetičke nege, zdrave ishrane, zdravstvenog turizma, alternativne medicine…
  • stručne konferencije i akreditovana predavanja za zdravstvene radnike
  • vežbe na bini za sve uzraste, ples i igra, performansi, promocije knjiga…
  • dečji kutak za najmlađe, gde se oni zabavljaju, crtaju, uče o očuvanju zdravlja…
  • bolnicu za medvediće, u saradnji sa studentima medicine, gde mališani donose igračke na preglede i razbijaju strah od belih mantila
  • preglede krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, vida, bodi mas indeksa…
    savetovanje sa lekarima i sestrama.

POGLEDAJTE YOUTUBE KANAL

Svaki od festivala je imao neke specifićnosti:

Prvi prolećni festival zdravlja, održan u aprilu 2010. godine, bio je praćen akcijom „Uvedimo zdravstveno vaspitanje u osnovne škole“, koja je sprovedena tako što su se sakupljali potpisi učesnika i posetilaca festivala, a ujedno je sprovedena i anketa o tome koliko naši građani žive zdravim načinom života.

Slogan Drugog Jesenjeg festivala zdravlja, koji je trajao u oktobru 2010. Tri dana, bio je „Za zdravo potomstvo”, pa je veliki deo sadržaja i predavanja na festivalu bio posvećen mladim roditeljima i onima koji to tek nameravaju da postanu, zdravlju beba i mališana, trudnoći i porođajima, zdravoj ishrani… Zbog velikog interesovanja javnosti za oblast regenerativne medicine, deo predavanja je bio posvećen i temama koje se bave ovom tematikom, koja je svuda u svetu u ekspanziji.

Treći festival zdravlja okupio je oko 15.000 građana, koji su uživali u raznmim sadržajima manifestacije, a moto događaja je bio „Zdrava hrana za zdrav život“. U skladu sa tim, najviše sadržaja jebilo posvećeno upravo zdravoj ishrani i prevenciji oboljenja, zatim zdravlju dece i odraslih, kao i načinima borbe protiv stresa i usvajanja zdravih životnih stilova, različitim načinima ishrane, dobrobiti izbora pravih namirnica po organizam, zdravim dijetama i načinima mršavljenja, kao i koliko zdrava hrana može da doprinese odbrani od raznih oboljenja. Bilo je reči i o pravilnoj rehidrataciji.

Četvrti jesenji festival zdravlja zdrave ishrane, dijetetike, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege biće održan je u Beogradu 23. i 24. septembra pod sloganom „Osvesti se. Misli na svoje zdravlje“.U okviru manifestacije je održana i Prva konferencija iz kvantno informacione medicine bazirane na akupunkturi i svesti KIM 2011.

Peti festival zdravlja je imao moto „Budimo zdravi u zdravom okruženju”, tako da su brojni sadržaji i predavanja posvećeni zdravstvenom turizmu, zdravlju i lepoti, ali i značaju prevencije. Najmlađim posetiocima festival je izašao u susret „Akva viva junior olimpijadom” – mališani iz mnogih vrtića družili su se sa maskotom Akvišom, a najspretniji i najtalentovaniji u sportskim disciplinama bili su nagrađeni. Za mališane je bio pripremljen i “Moja kravica dečiji kutak”, gde su mališani mogli da crtaju i učestvuju u radionicama.

U okviruŠestog festivala zdravlja održana je Konferencija posvećena bezbednosti i zdravlju dece i omladine u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Zavodom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, ASTROM, savetovalištima za mlade domova zdravlja… Ovaj festival je po sadržajima najviše bio posvećen mladina.

Na Sedmom prolećnom festivalu zdravlja održano je nekoliko tribina: „Važnost odlaska na skrininge na rak dojke, grlića materice i debelog creva”, „Istine i zablude o transplantaciji organa”, „Kako knjige mogu da utiču na pozitivne promene kod građana”, „Mediji i zdravlje”, „Borba sa rakom jajnika”, ali i tribine za osnovce, srednjoškolce i najstarije građane. Bilo je akreditovano pet programa za lekare i medicinske sestre, za koje su dobijali bodove za obnavljanje licence: program antistres tehnika na bazi svesti, program o rekreaciji i zdravlju, zatim program „Metabolički sindrom kod dece”, „Muzika i ples kao antistres kod dece”, kao i program „Trudnoća i dijabetes”.

Osmi Jesenji Lilly festival zdravlja sadržajima je najviše bio posvećen borbi protiv kardiovaskularnih oboljenja, povodom obeležavanja Svetskog dana srca, kao i važnosti dobrog mentalnog zdravlja, jer je već narednog meseca održan Svetski dan mentalnog zdravlja. Zbog toga je veliki značaj imala stručna konferencija na festivalu “Korak za srce” gde se diskutovalo o faktorima rizika i lečenju srčanih oboljenja.Zainteresovani građani bili su u prilici i da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica.Na samom ulazu na festival, nalazio se stand studenata medicine na kojem su posetioci mogli da preuzmu brosuru u kojoj su im medicinari na raznim punktovima upisivali izmerene analize, pa su im stručnjaci na kraju provere zdravstvenog stanja govorili koje faktore rizika po zdravlje imaju i uputili su ih kome moraju dalje da se obrate za pomoć…. i td.

Šesnaesti Festival zdravlja je održan pod sloganom “Hrabro do zdravlja”. U okviru ovog festivala realizovan je i projekat “Kulturom do zdravlja”, gde smo pokazali kroz niz pozorišnih predstava, baletskih nastupa, razgovora sa piscima i slikarima, da su umetnost, bonton i dobra komunikacija još jedan od izbora za održavanje dobrog opšteg stanja.

ULAZ NA SVAKI FESTIVAL JE BESPLATAN.

Po ugledu na nas su pokrenuti Festivali zdravlja u Novom Sadu, Podgorici, Banja Luci i Bijeljini.

festivalzdravljabgd@gmail.com

+381606410399

Copyright 2024 © Festival Zdravlja. Izrada sajta: digital-nomad.rs