Prolećni Festival Zdravlja u Beogradu

 

O NAMA

BLOG

28.Prolećni festival zdravlja 25. maja u Domu vojske Srbije

Prolećni festival zdravlja, koji se održava 28. put, biće održan 25. maja u Domu vojske Srbije (Ulica braće Jugovića 19) u Beogradu, od 10 do 20 sati.

U okviru manifestacije, posetioci će bez zdravstvene knjižice i čekanja moći da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima. 

Građani mogu da provere nivo šećera u krvi i krvnog pritiska, pulsnu oksimetriju (kontrola procenta kiseonika u krvi), provere bodi mas indeks i nivo uhranjenosti, utvrde sastav sopstvenog tela na specijalnoj vagi i saznaju šta prema njihovoj konstituciji treba da jedu i kojim fizičkim aktivnostima da se bave, posavetuju se oko zdravlja zuba, izmere hidraciju kože, testiraju se na demenciju, anksioznost i depresiju, provere rizik za pojavu dijabetesa, urade ultrazvuk kolena i karotida… 

Zainteresovane građane očekuju savetovanja sa kardiologom, alergologom, fizijatrom, pedijatrom, stomatologom… Radiće se i na edukaciji žena za samopregled dojki na simulatoru, kao i na proveri nivoa ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu aparatom smokilajzer.

-Osim zdravstvenih ustanova iz Beograda, specijalni gosti festivala biće domovi zdravlja “Novi Sad” i “Šabac”. Stručni tim Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava” proveravaće ko je od građana u riziku za dobijanje šloga, pa će im na licu mesta uraditi ultrazvučni pregled karotida. 

Informacije o zdravim stilovima života posetioci će moći da dobiju od stručnjaka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. Imamo još mnogo lepih iznenađenja za posetioce festivala – rekla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora Festivala zdravlja u Beogradu. 

Na bini će se smenjivati programi vežbanja, nastupi dečijih plesnih klubova, radionice za mlade i promocije knjiga. Predavanja za zainteresovane posetioce držaće najeminentniji stručnjaci iz oblasti medicine. 

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanom predavanju i dobiju bodove za obnavljanje licence. Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i razbiju strah od „belih mantila”, kao i „Apoteka i laboratorija za medvediće” koju će voditi studenti farmacije. 

-Deo festival biće posvećen mentalnom zdravlju mladih i ukazivanju prve pomoći. Psihijatar profesor dr Slavica Đukić Dejanović održaće predavanje o mentalnom zdravlju srednjoškolcima. Budući da su masovne nezarazne bolesti jedan od velikih problema sa kojima se suočava veliki broj građana, imaćemo predavanja o tome, gde će, između ostalih, govoriti kardiolog akademik profesor dr Petar Seferović. Festival zdravlja će svečano otvoriti ministarka zdravlja profesor dr Danica Grujičić – kaže dr Mirjana Mićović.

 

Ulaz na festival je besplatan.

Napravi korak ka zdravlju!

Priduži nam na Prolećniom festivalu zdravlja!

festivalzdravljabgd@gmail.com

+381606410399

Copyright 2024 © Festival Zdravlja. Izrada sajta: digital-nomad.rs